понеділок, 23 січня 2017 р.

Тиждень, присвячений Дню Соборності та Свободи

Єднаймося, браття, духом, завзяттям,
Як скарб, зберігаймо кожну родину.
Не даймо заплутатись в чварах лататтям,
Бо згубим, на лихо, себе й Україну.
Єднаймося, браття, Захід зі Сходом,
Бо ми є велика етнічна родина.
Відчуймо себе ми єдиним Народом,
Бо Доля одна в нас, одна Україна!

     22 січня 1919 року – це день, який увійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме того зимового дня у золотоверхому Києві під перегук дзвонів Святої Софії було ухвалено рішення про об'єднання двох, розділених історичною прірвою, гілок українського народу: Сходу та Заходу. Акт Злуки проголошено! 
     З 16 по 20 січня в Краматорській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 26 проводився тиждень, присвячений Дню Соборності та Свободи України. Шкільне самоврядування організувало лінійку для учнів, на якій Україна була представлена як дівчина в калиновім вінку, яка пережила багато випробувань. 
Класними керівниками були підготовлені тематичні виховні години:
1-2кл. «Мій сонячний дім – це моя Україна!»
3-4кл. «Україна – нашого народу дім»
5-6кл «Хай знає кожна це дитина – ми всі будуємо країну»
7-8кл. «Вона одна-єдина ненька - Україна»
9-11кл «Щоб у серці жила Україна: єднання заради Незалежності»
     З вівторка стартувала майстерня «Солодощі від серця». Батьки разом із своїми дітьми виготовляли різні святкові солодощі, проводили майстер-класи по виготовленню та розпису пряників з метою відправити їх на передову тим, хто сьогодні захищає нашу Батьківщину.
     Протягом цього тижня проводилися тематичні заняття шкільних гуртків, сумісні заходи із селищною бібліотекою, була оформлена виставка у шкільній бібліотеці.
    Завершилося святкування урочистим концертом «З Україною в серці», який відбувся в актовій залі школи. Більше 80 учнів взяли участь у цьому святі, а 150 серцям ми віддали свою любов і гарний настрій. Активіст міста та випускник нашої школи Свириденко Олександр Євгенович допоміг запросити на наше свято шанованих гостей – Донецький зональний відділ військової служби правопорядку. Випускник нашої школи, учасник АТО, молодший сержант Васильєв Федір Валерійович подарував учням школи стяг, який пройшов із ним рік служби у найгарячіших місцях, із побажаннями його побратимів «Бути гідними синами свого народу!», стяг буде зберігатися у шкільному музеї. 
     Учасники свята «З Україною в серці» отримали безліч оплесків і вигуків «Браво!», а гості – не лише позитивні емоції, а й смачні солодощі.







Немає коментарів:

Дописати коментар